AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Menderes Anadolu Lisesi

EU NEEDS U (Avrupa Birliğinin Sana İhtiyacı Var)

PROJENİN ÖZETİ

Son yıllarda tüm Avrupa ve yaşadığımız şehirler daha önce görülmemiş bir işsizlik problemi yaşamaktadır.

Özellikle genç insanlar iş bulmakta zorlanmaktadır.

Bu proje uluslararası bir iş odaklı temel yeterlilikleri teşvik etmektedir.

Bütün katılımcılar birçok okul sistemleri ve mesleklerle günlük hayatın arasındaki fark ve benzerlikle ayırt edebilecek duruma gelecek ve işte bu öğrencilere bütün Avrupa ülkeleri için araçlar verilmiş olacak.

Diğer geleneklerle yeni deneyimleri karşılaştırarak kişinin kendini geliştirmek için her zaman imkanı vardır.

PROJENİN ANA HEDEFLERİ

-Avrupa vatandaşları olarak onları rolleri için hazırlamak.

-Öğrencileri iş dünyası ile temasa geçirmek.                                          ,

-Avrupai bakış açısı ve geçmişi ile kariyerlerine uyum sağlamalarına yardımcı olmak.

-Yaratıcılıklarını arttırmak ve meslek seçimi ile ilgili yeni, taze fikirleri tetiklemek.

-Girişimcilik ruhunu onlara tanıtmak.

-Kendi öz saygısını, kendine olan güvenini arttırmak ve inisiyatif almaları konusunda cesaretlendirmek.

-Onları işbirliğine ve farklı kültürel geçmişlere sahip insanlarla işbirliğine alıştırmak.

-Onların yeteneklerini ve becerilerini geliştirmek.

-Onların merak ve sorgulamalarını geliştirmek.

Yayın: 15.12.2014 - Güncelleme: 15.12.2014 10:57 - Görüntülenme: 854